Sunday, June 28, 2009

AneesaKu (24)

“Bunga kenapa nie??” Naim menyoal dalam tone yang tinggi kepada Aneesa yang kelihatan seakan-akan cuba menjauhkan diri daripadanya sejak dua hari sudah..

“Kenapa nie Naim…??” Khairul Nazwan menyoal adiknya yang kelihatan tension.. tangan kiri Kjairul Nazwan menepuk perlahan bahu adiknya itu..

“Ntah ah abang..Naim pun tak tau.. sejak dua hari nie asal Naim pergi dekat Neesa terus jer dia menggelak.. tak nak datang dekat ..Pas tue paksa Naim tidur kat sofa…” Naim mencebik geram.

“Ala mungkin dia ABC..” Khairul Nazwan memujuk perlahan..

“ABC...Apa binatang tue abang??” Naim menyoal pelik

“Allah Bagi Cuti… “ Khairul Nazwan menjawab perlahan.. Naim memandang pelik wajah abangnya…

“Allah Bagi Cuti??”

“Ya Rabbi.. Period daa…” Khairul Nazwan menepuk dahinya..

“Ooo period…” Naim mengangguk-angguk kepalanya..

“See maybe Neesa tu ABC…” Khairul Nazwan menepuk lembut bahu adiknya..

“Tak lah abang.. kalau dia ABC sure Naim tau.. Dulu kalau ABC tak ada sampai kena halau tidur kat sofa..’ Naim mencebik..

“Yeker?? “Khairul Nazwan menyoal pula…

“Lor betul.. dua hari nie.. Neesa nie menguji kesabaran sungguh ah…” Naim merungut kecil.. Matanya memandang Aneesa yang sedang duduk dihadapannya.. Kalau dua hari sudah itu adalah tempat abangnya dan tempat Aneesa kini di over take kan oleh abangnya..

Aneesa yang sedang menghadap sarapan dihadapan buat derk jer.. Tangannya menyapu jem di sekeping roti yang baru diambil.. Terus roti itu digigit dan dikunyah perlahan.. Naim dihadapan hanya memandang dengan perasaan yang geram di hati..

“Aunty Neesa.. Baby Zaf nagis ah…” tiba-tiba Atirah muncul sambil membawa botol susu yang sudah kosong…

“Baby Zaf nagis.. okey…okey Anuty datang … Tirah tolong tengok-tengokkan jap.. aunty buatkan susu ok…” Aneesa melangkah laju ke dapur sambil mengambil botol susu dari Atirah..

“Tirah duduk makan dulu biar Uncle yang tengokkan baby Zaf ok..” Naim berdiri selepas melihat Atirah yang berpaling menuju ke arah Zafarul yang telah menjadi penghuni di banglo tiga tingkat itu..

“Papa sayang… kuchi..kuchi.. “ Naim menacah Zafarul yang sedang didukungnya…

“Zaf sayang papa tak..” Naim betanya pada Zafarul yang sedang tersenyum bila Naim mengacah bayi itu..

“Sini biar Bunga dukung Zaf…” Aneesa meminta Zafarul daripada Naim.. Setelah mengambil Zafarul Aneesa terus menyusukan bayi lelaki itu sambil mendodoikannya…

“Eerrmm… Wangi Bunga hari nie…” Naim mencium lembut rambut Aneesa..

“Apa nie.. menganggu jer ah B nie…” tiba-tiba Aneesa bersuara geram..

“IIkk cium isteri sendiri pun ganggu ker Cik Aneesa??” Naim bersuara sambil menahan sabar..

“Huh ntah ah..” Aneesa terus melangkah ke biliknya.. Naim yang sedang bediri terpinga-pinga sebentar apabila ditinggalkan isteri kesayangan begitu sahaja…

“Naim buat pe kat Neesa sampai dia marah macam tue..” Datin Zahara bersaura sambil menepuk badan anaknya..

“Buat apanya mama… Naim cium rambut dia jer terus dia marah-marah..” Naim mencebik..

“Biarlah mungkin ada masalah kot..” Datin Zahara bersuara memujuk…

“Ntah lah mama… Naim tak faham.. Dah dua hari Naim kena tidur atas sofa… Neesa tak nak datang dekat langsung.. Sampai sanggup baca file dia kat balkoni..” Naim bersuara seperti merunggut..

“Ha..” Datin Zahara terkejut mendengar kata-kata anaknya itu.. “Betul ker nie??”

“Betul lah mama , tak kan Naim nak buat lawak pagi Khamis kot…” Naim mencebik geram.. tangan mamanya disalami sebelum dia bergerak ke pejabat…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dibilik Aneesa melihat Zafarul yang sudah lena dibuai mimpi… Tuala ambil lalu dibawa ke muka… Kemudian tuala itu dibawa ke baldi… Lalu dihumban didalam baldi..

“Busuknya…patutlah B pun bau semacam jer..” Aneesa beromong sendiri… Kakinya dilangkah ke tandas…

“Huh busuknya.. Shampoo apa nie sampai busuk… Patutlah B pun bau macam tue..Eeiii..“ Aneesa merungut kecil sambil membuang shampoo milik Naim ke dalam tong sampah…

“Huh kena suruh B tukar shampoo…” Aneesa berbisik sendiri…

Aneesa berjalan ke arah rak buku dimana dia menempatkan filenya namun dia berhenti gambar perkhawinannya yang tersangkut kemas.. Aneesa mengukir sebuah senyuman melihat aksi Naim mencium lehernya.. “Huh I love you somuch B dia mengungkap perlahan lalu kakinya disambung ke rak buku..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

“Kau tak guna sungguh lah Areesa” Haris menjerkah Areesa..

“Hey you apasal pula nie??” Areesa mencebik geram…

Haris meraup mukanya dengan kedua-dua belah tangan.. Entah kenapa hatinya menjadi panas apabila dia mendengar bahawa Aneesa “terkhawin” dengan Naim adalah angkara Areesa yang tersilap plan…

“Huh semua plan kau yang bodoh tu punya pasal yang si Naim tu khawin dengan Aneesa…” Haris bersuara geram…

“Mana aku nak tau semua jadi kucar-kacir.. mana aku nak tau yang betina tu nak tinggal kat hotel sama dengan aku..” Areesa bersuara geram…

“Kau jaga mulut kau ok.. Jangan nak panggil Aneesa tu betina geti.. kalau tak aku tampar kau.. faham..” Haris tiba-tiba bersuara tinggi…

“Kau nie kenapa Haris tiba-tiba nak backing betin…”

Pang !!!! Areesa terkejut beruk… Haris berjalan meninggalkan Areesa yang kelihatan terkejut dengan tamparan yang baru diterima.. Haris memberhentikan langkahnya di pintu tanpa berpaling dia bersuara…

“Aku dah bagi tau jaga mulut kau … jangan berani panggil dia betina ker apa..apa.. Kalau aku dapat tau kau buat apa=apa kat dia aku bunuh kau Areesa.. Faham Areesa.. Aneesa means a lot to me than anything in the world…”

Areesa kelihatan terpinga-pinga.. “ Haris kenal Aneesa ker??” persoalan itu bermain di fikirannya.. Namun tangannya masih di pipi kanannya…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

“Haris melangkah ke keretannya… hatinya masih geram dengan kelancangan mulut Areesa…

“Kau lah betina.. Areesa bodoh..” dia menyumpah sambil stratkan keretannya…

Keretanya di pandu laju ke arah pejabat Aneesa.. Dalam hatinya dia sudah menanam azam untuk berjumpa dengan Aneesa.. “ Aku nak Aneesa tinggalkan laki tak guna tue.. Aku tak kisah aku nak Aneesa juga..Biar apa yang terjadi aku nak dia pisah gan laki tak guna tue..” Haris menjerit kecil…

Haris meberhentikan keretanya lalu dia melangkah laju ke pejabat guaman Aneesa…

“Cik Aneesa ada…” dia bertanya pada penyambut tetamu yang sedang sibuk menconteng sesuatu di atas kertas..

“Minta maaf Encik.. Puan Aneesa tak masuk pejabat hari ini..” Suzana itu menjawab sambil tersenyum..

“Tak masuk pejabat…” Haris bersuara agak tinggi..

“Iiisshh kenapa mamat nie…Buang tabiat apa…” Suzana membisik sendiri didalam hati… “Ya Puan Aneesa tak masuk pejabat hari nie… Apa kata Encik tinggalkan nama dan no telefon Encik..” Suzana bersuara sambil mengukirkan segaris senyuman…

“Eerrmm kalau macam itu tak pe lah..” Haris menjawab perlahan… Dia melangkah menuju ke arah lift. Sesaat kemudian dia melangkah kembali menuju ke arah Suzana yang sudah mula menconteng semula…

“Eermm no telefon dia ada tak..” haris bersuara sambil tersenyum..

“No telefon dia.. minta maaf Encik.. Saya tak boleh bagi lah.. Polisi syarikat…” gadis itu menjawab perlahan…

‘Hemm.” Haris berdengus kecil sebelum berjalan kea rah lift kembali..

Didalam lift Haris berbisik sendiri.. “ Buat gaya macam aku tak leh dapat no hp Neesa…Huh nie Haris lah…” dia mengembus nafas kasar..

Elok kakinya melangkah keluar dari lift badannya dirempuh oleh seorang kanak-kanak yang berusia lebih kurang 3 tahun… “Iisshh budak nie kan…” dia menjegilkan matanya pada budak lelaki itu..

“Uncle letak mata kat mana nie..” budak itu bersuara lantang…

“Iikk aku terajang budak nie mau dia melayang jauh..” Haris mengomel geram didalam hati..

“ Hakim…” sebuah suara memanggil budak itu.. Hari sterus berpaling apabila mendengar suara itu..

“Linda..” Haris bersuara perlahan.. matanya terkebil-kebil memandang wanita dihadapannya..

“Mama…” budak bernama Hakim itu berlari memeluk Linda yang kelihatan terkejut…

“Hey Linda…” Haris menyapa rakan lamanya..

“Hey Haris…”

“How are you..?” Haris menyoal..

“Fine..You..” Linda menyoal kembali..Matanya masih terpaku melihat Haris dihadapannya..

“Anak you??” Haris menyoal sambil menunding jari pada budak lelaki dihadapannya..

“Aha..” Linda menjawab sambil menutup debaran di dada..

“Cute… So kau still dengan Haikal??” haris menyoal biasa…

“Yea…” hanya sepatah yang keluar..

“So berapa orang anak dah ??” Haris menjawab sambil cuba mengusap perlahan kepala Hakim…

“Iiisshhkk namau…” Hakim berlari menyembunyikan diri dibelakang Linda…

“Hakim…Salam..” Linda mengeraskan suaranya..

“Biarlah budak kecil…” Haris berkata sambil tersenyum.. Ntah kenapa Haris berasa damai melihat kanak-kanak itu.. Terasa dekat dia dengan budak lelaki itu..

“Haris I kena pergi dulu ah..” Linda bersuara memecahkan lamunan Haris..

“Oo.ookk..” Haris tergagap sebentar…

“He is cute Linda..” Haris berkata bersahaja…

“Hakim go to the car first…Pak Sham is there…” Linda mengarah anaknya..

“Ok…”kanak-kanak itu berlari ke arah yang ditunjukkan…

“Ok ah… Aku pun bergerak dulu…” Haris mengatur langkah..Namun langkahnya terhenti apabila Linda memanggilnya..

“Kau masih terkejar-kejar Aneesa ker??”Linda menyoal perlahan..

“Kau tau aku sanggup buat apa to make her as mine…” Haris bersuara perlahan..

“Haris aku nak tau kenapa kau suka sangat dengan dia??” Linda menyoal perlahan…

“Kau nie kenapa..???” haris tiba-tiba bersuara geram…

“ I’m just wondering… tue jer…” Linda menjawab perlahan..

“Huh…” Haris merungus kasar…Lalu kakinya mula melangkah..

“Haris….”

“What!!” Haris menjerkah..

“Hakim is your son..” dengan satu ayat itu Linda meninggalkan Haris yang kelihatan terkejut…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

“Bunga…” Naim memeluk Aneesa..

“Lepas…” Aneesa menolak Naim lembut..

“Neesa nie kenapa.. sejak dua hari nie.. Naim tengok semua serba tak kena… “

“Tak ad ape-pe.. Just rasa tak selesa bila Naim ada..” Aneesa menjawab perlahan

“Kenapa tak selesa… Neesa ada tak..tak..sayang Naim ker??” Naim menyoal perlahan…

“Mana ada… Bunga sayang B ah…” Aneesa bersuara lembut

“Habis kenapa nie?? Kenapa buat perangai nie ?? Jawab” Naim menjadi semakin marah apabila melihat Aneesa tiba-tiba larikan diri daripada duduk disebelahnya…

“Ntah ah Neesa tak tau ah…Just rasa tak selesa.. Bau Naim meloyakan..”dengan kata-kata itu Aneesa terus keluar dari bilik… Tiada lagi B atau Bunga.. Tanda-tanda suami isteri itu sedang marah antara satu sama lain..

Didapur air mata Aneesa sudah mengalir laju… “Sampai hati B cakap Bunga tak sayang B.. Kalau tak sayang tak kan Bunga sanggup lawan untuk B..tak akan Bunga sanggup pertahankan B dan percaya kat B… Sampai hati B…” Aneesa menagis perlahan…

Perlahan-lahan Aneesa melangkah masuk ke kamar tidurnya.. Naim kelihatan nyenyak di atas katil.. Sayu Aneesa memandang wajah Naim yang kelihatan sunggul lalu sehelai kertas di ambil dan di coretkan sesuatu.. Tas tangannya di ambil dan kunci kereta dicapai…

Aneesa memboloskan diri ke dalam kereta lalu dia meluncur laju… Kereta Vios Naim dipinjam tanpa kebenaran untuk membawa diri ….

8 comments:

MaY_LiN said...

mesti neesa peknen ni..
angin semacam jer..
janganla jd pe2 kat neesa..

noor azliah said...

haha aku tau mesti dia ngandung sukanya

::cHeeSeCaKe:: said...

sure aneesa pregnant ni..
lain mcm je..bau bdn pon da xleh da..huhu..bestnye klu die pregnant..

Anonymous said...

hahhaah pregnant la 2

keSENGALan teserlah.. said...

haha...
neesa pregnant nieh..suke2..
tp yg xskenye kalo time dye pregnant tuh la dugaan dtg..isk2..
hope dgn adnya hakim nieh si haris berubah..huhu..tp cian kat hasben linda..tuh la..curang agy...
smbung2..

~zuE_inSan BiAsa+peNconTeNg tEgaR~ said...

adohai...ni yg x suke neh..

ntah2 naim dah kena guna2..

hu..hu...

myb btol gak neesa dah peknen..

cpt smbung ea cik writeer

zarith natasha said...

neesa dh pregnen ar tu..
heeee...
cpt2 smbong...

perhiasan_mutiara_dunia said...

bila nak ad n3 bru...
best nye neesa cm da pregnant...
tp neesa nak g mna ek??